16:00

Garphyttans IF

Referat

Referat: Yxhults IK - Garphyttans IF

En viktig seger i jakten på en placering i toppen av tabellen. Vi inledde riktig bra och med lite skärpa i passningsspelet och avsluten borde vi gjort något mål redan de första 20 minuerna. Gästernas målvakt slog långa bollar mest hela tiden efter sina ingripanden och vår backlinje kunde lätt avvärja de flesta av dem, men så kom några misstag som gav Garphyttan möjlighet att i 34:e minuten göra 0-1 och så när gör man 0-2, men en mycket bra räddning av Ellen Hagman i målet gör att resultatet står sig halvleken ut.
I den andra halvleken fortsätter vi att spela bra och Alicia Lindqvist Parbratt serverar Agnes Hagström som enkelt kvitterar till 1-1 i den 50:e minuten. Hemmalaget fortsätter jaga ett vinstmål och när inhoppande Elna Söderberg rundar sin back och serverar Mahdia Moosawi en fin passning avgörs matchen i den 82:a spelminuten med 2-1. Ett rättvist ressltat även om gästerna försökte i slutet forcera in en kvittering.
Nu väntar Adolfsbergs IK kommande måndag på Lugnets IP 19.00 och våravslutning.